top of page

Een unieke yogareis voor stellen, Spanje 9 tm 15 oktober 2022


Afgelopen mei zijn Dan en ik uitgenodigd door Ellen Marie en Xavier om te kijken naar een nieuwe plek voor een evt. yoga retraite.

We hebben eerder bij Ellen Marie een retraite gebracht in haar mooie casa Mas Pitre.

Nu Xavier in haar leven is gekomen, was er een nieuwe optie om naar zijn prachtige huis te komen.

Het was een feest, zowel de prachtige omgeving als het mooie huis.

Het huis ligt in de heuvels op 20 hectare grond. Vanuit alle kanten zie je de heuvels, besneeuwde bergtoppen en glooiende bossen.

Alleen van het uitzicht al konden we geen genoeg krijgen. Het huis is zo anders als andere Spaanse huizen, zo licht en open en met zorg ingericht, het heeft meer van een

grote loft. Alle slaapkamers zijn sfeervol ingericht. Boven en beneden prachtige terrassen met adembenemende uitzicht.

Hopelijk treffen we het met het weer en kunnen we de meeste lessen buiten doen. Maar ook met wat minder weer kunnen we binnen in een fijne ruimte zijn.

De omgeving prikkelt je zeker tot leuke uitstapjes. Cadaques met haar prachtige witte huisjes, gelegen aan een baaitje, kleine straatjes met mooie art winkeltjes en natuurlijk het huis van Dali.

Daar tegenaan ligt het natuurgebied Cap de Creuz, ruig en ongerept en al die baaitjes en dat helder blauwe zeewater...we waren er beide stil van. Het gezellige Figures om te winkelen en natuurlijk het theater museum van Dali. Wijnhuizen om te bezichtigen enz, ja Catalonië is natuurlijk een pracht trotse streek. Natuurlijk is het stadje zelf Besalu (dikwijls uitgeroepen tot het mooiste stadje van Europa zelfs) de moeite waard. Ook hier een mooi museum met als thema circus met een prachtige collectie. Na de lunch heb je elke dag de tijd om de omgeving te verkennen, of lekker te lezen, luieren, wandelen in de omgeving. Vanuit het huis kan je naar een klein kerkje lopen. Halverwege de week op woensdag is er een vrije dag na het ontbijt. Savonds dineren we weer samen, tenzij je dan liever ergens uit eten gaat, geef maar aan. Om een hele dag op avontuur te gaan is fijn en de break in het programma is ook een aanvulling hebben we gemerkt. Per slot van rekening ben je hier nu en wil je vast ook zien en voelen waar je bent.

Deze reis is voor het eerst alleen voor stellen. Bedoeld om met elkaar te verbinden en te verdiepen. De yoga is voor iedereen, ieder op zijn eigen niveau en manier. Er zijn geen latten, je hoeft niet te presteren. Wat je zult merken na een week is dat er meer verbinding is met je lichaam, je (h)erkent je mogelijkheden, je onmogelijkheden weet je vaak wel, wat er (nog) wel mogelijk is,

is een andere vindtocht. Ook de stilte kunnen je meer inzicht en rust brengen.

Natuurlijk vieren we het leven ook met fijne maaltijden, met liefde bereid altijd vegetarisch. Gemaakt uit eigen tuin of verse producten uit eigen streek.

We drinken er een lekker glas wijn bij voor de liefhebber. Ellen Marie en Xavier kunnen het eea vertellen over mooie wijnen uit de streek (ook over olijfolie, honing enz.)


Een yogareis is een belevingsreis, in jezelf, elkaar, je omgeving en meer. Vaak horen we dat een yoga reis veel heeft mogen brengen.

Wij kijken er naar uit om dit samen met een mooie groep te mogen brengen en beleven.


Liefs Cilia en Aline


ohja: wat betreft het reizen: vliegen kan op Girona of Barcelona (1,5 uur met de trein naar Girona) vanuit daar met de bus naar Besalu.

Je kan ook met de trein (thalys) naar Barcelona reizen. Wij zijn met de auto gegaan. Op de heenweg hebben we in een leuk hotelletje in Vienne gelogeerd en we zijn in een keer teruggereden (17 uur!:) Zoals je hebt gelezen is er heel veel in de omgeving te ontdekken dus is een auto huren zeker een goed idee.

Zondag verzamelen we allemaal in Besalu en rijden we vandaar samen naar het huis.


Mocht je meer info willen bel of mail even.

Aline 0624199789 of info@cristalyyoga.nl
Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page