top of page

Yin Yoga

 

Yin Yoga is een hele andere vorm dan bijvoorbeeld de hatha en de relax hatha lessen (die maken je lichaam soepel en sterk door het aanspannen en stretchen van de spieren)

 

Bij Yin yoga gaat het om het loslaten van de spieren voor een langere periode (3 tot 5 minuten). Hierdoor kom je toe aan het onderliggende bindweefsel, de pezen, de banden die doorgaans wat steviger zijn en meer tijd nodig hebben om te kunnen ontspannen. Er ontstaat meer rek zodat de energiebanen weer kunnen stromen. Je maakt contact met de dieper liggende lagen waarbij je in contact komt met de grenzen die zich aandienen. Hierdoor wordt je in staat gesteld om die grenzen te verkennen en te leren respecteren. De wijsheid die je in deze ruimte vindt, kun je uiteindelijk weer mee de dag in nemen.

 

In onze tijd waarin alles steeds sneller en soms zelf gejaagd verloopt, is Yin yoga een prachtige vorm van stil worden en terug gaan naar je natuurlijke balans. 

 

Yin yoga is fijn voor iedereen, jong en oud, lenig en stijf, als je veel in je hoofd zit, overgevoelig bent en ook voor ouderen of als je een zittend beroep hebt.

 

De combinatie van hatha (yang) en Yin brengt je een mooie balans,

natuurlijk kan je ook voor een bepaalde les kiezen of het af en toe eens afwisselen

bottom of page