top of page

Meditatie voor Kinderen

Meditatie voor kinderen (leeftijden 5 – 7 jaar , 8 – 12 jaar en 13 – 17 jaar)

Vanaf Januari 2021 gaan we beginnen met meditatie voor kinderen in het Centrum voor Bewustzijn en daar hebben we ontzettend veel zin in!

Kinderen hebben in deze tijd een druk programma met school, sporten, muziek, hobby’s en krijgen daarnaast ook veel informatie mee via de sociale media, televisie, vriendjes en ga zo maar door.

Drie kwartier onverdeelde aandacht voor hun eigen innerlijke wereld en kennismaken met de helende werking van ademhalen door middel van oefeningen. Met bewezen positieve effecten van meditatie op de concentratie en het algemeen welzijn van een ieder zullen we ook door de verschillende lessen thuismeditatie stimuleren bij de kinderen, al is het maar 5 of 10 minuutjes per
dag.

Aan het einde van de les zullen we ook steeds even delen waardoor ze zichzelf ook leren uiten en ook de enorme voordelen daarvan zullen leren kennen. Hun zelfvertrouwen zal hier, bijvoorbeeld, door groeien.

Bovenaan hebben we een indeling gemaakt op basis van leeftijd. Uiteindelijk hopen we uit te komen op een groep, of verschillende groepen in elke leeftijdscategorie. In het begin zullen deze grenzen nog vloeibaar zijn.

We gaan er lekker mee beginnen en zijn o zo benieuwd hoe ze er op gaan reageren!!!

Joepie!

bottom of page